Megosztás
2021.4.22. |

 

Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését. A parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a „kivezetésre szánt” állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata „a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony” kivezetése lesz. Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több száz milliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható.

A leghatározottabban nemet mondunk az állami vagyon kimentésére. A leghatározottabban elítéljük a rezsim átmentését célzó lépéseket, a közvagyon, az adóforintok fideszes magánzsebekbe juttatását. Egyúttal a leghatározottabban tiltakozunk minden, a magyar emberek érdekeivel szemben meghozott döntés ellen.

Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek!

 

Párbeszéd

DK

Jobbik

LMP

Momentum

MSZP