Megosztás
2014.10.5.

Útjára indulhat a PM alapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány. A progresszív kulturális, közösségi és szellemi pezsgést, zöld-baloldali eszmék terjesztését ígérő alapítvány már munkatársakat keres a Facebookon.

 

A kormány végre meghozta azokat a döntéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapítványa elkezdhesse működését. A Megújuló Magyarországért Alapítvány küldetése alapvetően a zöld-baloldali értékvilág bemutatása és népszerűsítése.

 

Az alapítvány elnöke Scheiring Gábor, a PM korábbi országgyűlési képviselője, a szakmai munkát ügyvezető alelnökként Tordai Bence irányítja majd – mindketten a PM első elnökségének tagjai. A kuratórium munkájában részt vesz mások mellett Szabó Tímea, a párt társelnöke és Dorosz Dávid volt parlamenti képviselő is.

 

Scheiring úgy látja: évtizedes projektbe kezdenek, csak elkötelezett és tartós munkával lehet a zöld-baloldali politikai közösséget megerősíteni. Az alapítvány célja, hogy kialakuljon egy progresszív kulturális, közösségi és szellemi pezsgés, amivel felrázható az ellenzék. Elsősorban nem is napi politikával, hanem a jó élet, a mindennapi szabadság és az igazságos társadalom kérdéseivel foglalkoznak majd. Tordai azt tervezi, színvonalas és könnyen fogyasztható tartalmakkal érik el a progresszív gondolatokra nyitott, de apolitikus fiatalokat. Értékes minták, cselekvő közösségek, új eszközök – ez lehet a siker receptje.

 

Az alapítvány vezetői nem vesztegetik az időt, Facebook-oldalukon már a munkatársakat toborozzák.

https://www.facebook.com/TordaiBencePM/posts/10152801687443156

 

Budapest, 2014. október 5.

 

PM sajtóosztály