Megosztás
2015.6.1. |

A PM üdvözli a határozatot!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) üdvözli az Alkotmánybíróság (Ab) döntését a földvagyonról szóló törvényről, és fontosnak tartja, hogy a testület kimondta: a természetvédelem elért jogszabályi szintje nem csökkenthető.

 

 

    Szabó Rebeka, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem alkalmas a természetvédelmi szempontok érvényesítésére, nincsen meg hozzá a szaktudása, a szakemberei, hiányoznak az intézményi feltételek. 
    Hozzátette: megdöbbentő, hogy "a fideszes földrablás" gyakorlatilag akadály nélkül ment végig a közigazgatáson, és csak az Alkotmánybíróság tudta megállítani, illetve hogy a környezetvédelemért felelős Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a természetvédelemre káros törvényjavaslatot terjesztett be.
    A környezetvédelmi szakpolitikus elmondta, remélik, hogy a kormánypártok belátják, nem érdemes ezen az úton továbbmenni, és nem próbálnak meg valamilyen trükköt bevetve kibújni a döntés alól.
    Az Ab hétfőn mondta ki: alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló április végén módosított törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítása, mely szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tulajdonosi joggyakorlása alá kerülnek a nemzeti parkokhoz tartozó földek.

 

MTI 2015. június 1., hétfő 14:27