Megosztás
2014.5.26. |

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja a tervezett kormányzati struktúrát, a szövetség véleménye szerint a csúcsminisztériumi rendszer már az előző parlamenti ciklusban megbukott. Erről Szabó Tímea, a szövetségben politizáló független képviselő beszélt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Felhívta a figyelmet arra, hogy a környezetvédelem továbbra sem kap önálló tárcát, ezért felszólította a kabinetet, hogy még a szavazás előtt nyújtson be egy olyan javaslatot, amelyik ennek a területnek is megadja a kellő figyelmet.

 

    Eközben megmarad az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahová az elmúlt években a kormány "elsuvasztott" fontos témaköröket, például az egészségügyet, oktatást és a szociális ellátást - folytatta Szabó Tímea, aki szerint a kabinet "sunyi módon" folytatja azt a politikáját, hogy ezeket a kiemelten fontos területeket újra eldugja egy csúcsminisztériumban. Az Együtt-PM továbbra is azt követeli, hogy az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátás kapjon önálló tárcát.

 

    A képviselő szorgalmazta, hogy a kabinetben legyenek női miniszterek, a nőket vegyék be érdemben a döntéshozatali folyamatokba.

 

    Kérdésre válaszolva azt mondta, a vasárnapi EP-választási eredmény egyértelműen megmutatta, hogy az országnak szüksége van egy megújuló baloldali pártra. Az Együtt-PM önállóan készül az önkormányzati választásra - rögzítette.

 

Forrás:MTI