Megosztás
2019.2.23. |

Tíz éve Magyarországon addig soha nem tapasztalt terrorral, és félelemmel nézett szembe sok-sok honfitársunk. Roma civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok és aktivisták az évfordulóra szerveznek megemlékezést Tatárszentgyörgy mellett más településeken, valamint fáklyás felvonulást és istentiszteletet Budapesten.

A Párbeszéd mindig is elkötelezett híve volt a társadalmi megbékélésnek, a romák integrációjának és az összetartó társdalom eszméjének. A társadalmi csoportok közügyekből való kirekesztését, a „szeretet-teljes integrációnak” csúfolt szegregációt és a kizárólag politikai hasznot célzó gyűlöletkeltést elfogadhatatlannak tartjuk.

Felkérjük a többi pártot, hogy világnézeti, politikai vagy vallási világképüktől valamint a többi párt megítélésétől függetlenül támogassák a helyi roma civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok és aktivisták kezdeményezését, hogy méltón emlékezhessünk meg a gyáva és aljas módon meggyilkolt hat honfitársunkról, köztük az ötéves korában meggyilkolt Csorba Robikáról.

A Párbeszéd most és a jövőben is egy élhetőbb, összetartó társadalom megteremtésére fog törekedni; politikusai pedig – roma honfitársainkkal közösen – részt fognak venni a megemlékezésen.

 

Párbeszéd