Megosztás
2015.10.11. |

Tovább dagad a jobbikos vezetésű ózdi önkormányzat Páva-botránya: törvénytelen döntések, semmis szerződés, hűtlen kezelés és milliós veszteségek miatt  jogi lépéseket tesz a Párbeszéd Magyarországért (PM). Janiczak Dávid, korábbi partiszervező polgármester az önkormányzati buliklub helyett nemsokára a bíróságon páváskodhat.

 

A korábban buliszervezéssel is foglalkozó ifjú jobbikos polgármester működése első évében megnyitott, majd bezárni kényszerült egy önkormányzati tulajdonú éjszakai szórakozóhelyet. A Páva Klub nevű kocsma-diszkó pár hónap alatt több milliós veszteséget okozott a városnak; megnyitását és működését számos törvénytelenség kísérte.

A szórakozóhely bezárását követően a PM felszólította Janiczak Dávidot a Páva-botrány kivizsgálására, de részéről csak egy közleményre futotta.

A PM szerint egyértelmű: a képviselőtestület saját szmsz-ét és vagyonrendeletét megsértve hozott döntést a szórakozóhely megnyitásáról, és adott felhatalmazást az önkormányzati vagyonkezelő cégnek a szórakozóhely működtetésére.

Ezért a PM panaszt tesz a kormányhivatalnál, kezdeményezi a törvénybe ütköző üzemeltetési szerződés semmissé tételét, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a főügyészségen hűtlen kezelés gyanújával, valamint az Állami Számvevőszékhez fordul a jobbikos önkormányzat gazdálkodásának vizsgálatára.

 

Az ózdiaknak joguk van megtudni az igazságot!

 

 

Ózd, 2015. október 11.

Sebestyén Nikoletta, a PM ózdi csoportvezetője