Megosztás
2014.11.20. |
Veszélyben a gimnáziumok, veszélyben a jövő nemzedék! Az érettségi: jog, a továbbtanulás: esély a felemelkedésre. Az Orbán-rezsim ezt a jogot, ezt az esélyt akarja elvenni a magyar gyerekektől. Ma, a Gyermeki Jogok Világnapján tiltakozó kampányt indítunk. Meg fogjuk akadályozni a gimnáziumok megtizedelésének tervét!
 
A Fidesz legszívesebben összeszerelő-országot csinálna hazánkból, ahol milliók állnak némán a futószalagok mellett, s további százezrek robotolnak közmunkásként éhbérért. Ezért jövőre visszavágnák a középfokú oktatás finanszírozását, és kiszakítanák a szakiskolákat, de a szakközépiskolákat is a közoktatás rendszeréből. Ez katasztrófához vezet: versenyképtelenné válik az ország, növekszik a munkanélküliség, csökkennek a fizetések, és egy szűk elit termeli újra magát, elzárva a felemelkedés lehetőségét a munkások és alsó középosztálybeliek gyerekei elől. 
Ráadásul a vidéki városok sora veszítheti el egyetlen gimnáziumát, miközben az onnan a szakközépiskolákba, szakiskolákba áttuszkolt tanulókat ingyenmunkaerőként használja a nagyvállalkozói lobbi.
Ezt nem szabad hagyni! Mától a Párbeszéd Magyarországért honlapján található mintalevél országgyűlési képviselőjének való elküldésével tiltakozhat mindenki: nem hagyjuk, hogy leépítsék a gimiket, és nem hagyjuk hogy a zsákutcás szakképzésbe tereljék át a magyar gyerekeket. Joguk van érettségit szerezni!
Budapest, 2014. november 20.
 
Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja
Barabás Richárd, a PM önkormányzati képviselője