gimnázium
Megosztás
2017.11.3. |

Beérett a Fidesz-kormány mérgezett gyümölcse. Addig-addig uszítottak a gimnáziumok ellen, addig-addig harsogták az Iparkamara elnökének hazugságait a szakképzés nagyszerűségéről, míg sikerült 20 ezer gimnazistát kiszekálniuk az iskolapadból. A Párbeszéd a tudástársadalom programját kínálja: helyreállítjuk a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, biztosítjuk az érettségihez való jogot és az első diploma ingyenességét.

A gimnazisták száma csökkenésének vannak demográfiai okai is; de legfőbb oka az az ostoba, jövőgyilkos, Orbán Viktor és Parragh László tévképzetére alapozott politika, amelynek legfőbb célja, hogy a zsákutcás szakképzésbe terelje a magyar fiatalokat. Az érintett korosztály alig több mint 40%-a tanul valódi gimnáziumban, a többségük vagy a zsákutcás szakképzésben vagy a „szakgimázium” névre átkeresztelt szakközépiskolákban. Utóbbiak egyetemi továbbtanulását szintén gátolja a Fidesz. Az Iparkamara örül az ingyenmunkaerőnek és az olcsó bérmunkásoknak, de ha ez így folytatódik, az országnak befellegzett.

A Párbeszéd és miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a tudástársadalom programját kínálja: biztosítjuk az érettségihez való jogot, a középfokú angol nyelvtudást és az első diploma ingyenességét; a gimnáziumi tanulók korosztályon belüli részarányát növeljük. Az Iparkamarától elvesszük, és a helyi közösségeknek adjuk vissza az iskolákat. Nem hagyjuk, hogy elvegyék a gyerekeink jövőjét!

Budapest, 2017. november 3.
Dr. Erőss Gábor
a Párbeszéd elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő, oktatási szakpolitikus

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!