csigaadó
Megosztás
2017.9.18. |

A Fidesz-kormány bebizonyította: ismét sikerült olyan adót bevezetnie, amely a gazdaságot érdemben nem segíti, de a szegények utolsó fillérjeit is elveszi. A Párbeszéd szerint azonnal el kell törölni a legszegényebbek sarcát, a csiga- és gombagyűjtő magánszemélyekre kivetetett adót.

18 millió forint adót fizettek be tavaly a csiga- és gombagyűjtő magánszemélyek. Elképesztő, hogy az Orbán-kormány a legszegényebbeket megsarcolja, miközben a kormánypárti oligarchák minden korlát nélkül gazdagodhatnak. Andy Vajna milliárdos például adókedvezményt kap. Ilyen a sajátos fideszes kettős mérce: az Orbán-kormány igényt tart a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb emberek utolsó fillérjeire, a Fideszhez közel állók milliárdjai viszont már nem kellenek nekik. A Fidesz-kormány erkölcstelensége, romlottsága immár minden határon túl ment.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a csiga- és gombagyűjtő magánszemélyekre kivetett adót el kell törölni és a jellemzően szegények által végzett gyűjtögetést adómentessé kell tenni. A párt korábban már követelte a kormánytól, hogy inkább tegyen rendet Andy Vajna szerencsejáték-üzletei körül, tisztítsa meg a NAV-ot a korrupciótól, vagy egyszerűen csak: hagyja abba a nagyüzemi lopást!


Budapest, 2017. szeptember 18.
Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!