Megosztás
2013.8.23.

Miközben a választókerület kormánypárti egyéni képviselője, Harrach Péter a fenntartható nyugdíjrendszerről fantáziál, láthatóan nem zavarja az a tény, hogy rá és az országgyűlési képviselőkre nem vonatkoznak a kormánypártok által elfogadott törvények. Miközben a rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíját járandósággá alakították, és a közszférában megszűntették a nyugdíj utáni munkavállalás lehetőségét, a megszorítások közepette sem ő, sem egyetlen más képviselőtársa nem mondott le a nyugdíjáról.

Jávor Benedek Oláh Noémi Veresegyház 20130822

 

Harrach Péter ugyanilyen hatékonyan és minden ellentmondástól mentesen cselekszik választókerületi munkájában is. Miközben falunapokon rendre elmondja, hogy Európa napjainkban gazdasági és ideológiai válságát éli, az Uniós alapokból finanszírozott fejlesztések ügyei láthatóan nem érdeklik. Érdemes tehát feltenni azt a kérdést, miféle küzdelmet vívnak hazánk kormánypárti képviselői az unióban azért, hogy társadalmilag és gazdaságilag is a saját útját járhassa?

 

A 71. számú Budapest- Veresegyház-Vác vasútvonal elővárosi célú fejlesztése rendkívül fontos lenne, hiszen a Budapestre bejárás, az ingázás miatt Veresegyházon és a térségben elképesztő az utak telítettsége. Jelenleg a vonalon a sebesség lassú, a menetidő hosszú, az állomásépületek állapota katasztrofális, hiányos az állomások környékén az infrastruktúra, az úthálózat, és nagy az utasforgalom: nem csoda, hogy kevesen választják a közösségi közlekedést. Ezeket a hibákat volna hivatott kiküszöbölni a vasút-korszerűsítési program.

 

A Harrach Péter által emlegetett „küzdelem” eredményeképp az utóbbi hetek során az EU a 2007-2013 közötti tervezési időszak tizenöt operatív programja közül nem kevesebb mint tizenhárom finanszírozását felfüggesztette, így a az Európai Unió Kohéziós Alapját is. Harrach Péter láthatóan nem foglalkoztatja a kérdés, hogy a felújítási munkálatok előkészítési költségeit 85%-ban a kohéziós alapból tervező beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. mit tesz majd az Uniós támogatás elmaradása esetén.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint „küzdelem” és Brüsszelre mutogatás helyett a bizalom erősítésére volna szükség. Az, hogy tizenötből tizenhárom magyar fejlesztési program felfüggesztés hatálya alatt van, azt mutatja, hogy ez a bizalom Magyarország iránt Brüsszelben végletes módon hiányzik, és ennek kárát nem a „küzdő” kormánypárti képviselők, hanem a fejlesztések elmaradásától szenvedő lakosság látja majd.

 

Veresegyház, 2013. augusztus 22.

 

Jávor Benedek, országgyűlési képviselő

az Együtt - PM társelnöke

 

Oláh Noémi

az Együtt - PM Pest megye 5 sz. OEVK jelöltje