Megosztás
2013.8.28.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) állami földbérleti pályázatok ügyében 41 rendbeli magánokirat-hamisítás gyanújával vádemelési javaslatot tett a Fővárosi Főügyészségnek – jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.

Az Együtt-PM szakpolitikusa elmondta: a Bükki Nemzeti Park igazgatósága által kezelt, a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet területén bérbe adott állami földeken tavaly lezajlott bérleti pályázatok érintettek abban az ügyben, amelyben az NNI arról értesítette, hogy korábbi feljelentése alapján 41 rendbeli magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával éltek vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészség felé. 

A független képviselő azt mondta, a Borsodi Mezőség pályázatai botrányosan zajlottak. Példaként említette, hogy egy teljes pályázati koncepciót vontak vissza a pályázati határidő lejárta után tíz órával.Hozzátette: az új pályázaton a legnagyobb területet, közel 500 hektárt Kanyok Attila, tiszaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő nyerte. A második és harmadik legnagyobb területhez, több mint négyszáz hektárhoz jutó cégek vezetői pedig "távoli rokoni illetve munkatársi, sporttársi kapcsolatok révén Tállai András államtitkárhoz köthetők" - közölte.

Szabó Rebeka az MTI-nek azt mondta, nem tudja, hogy ezekben az esetekben tette-e meg vádemelési javaslatait az NNI, a felsorolt ügyeket csak példaként említette.

 

Budapest, 2013. augusztus 28.

 

Forrás: MTI