Megosztás
2014.3.10.

Az újabb stadionberuházások bejelentésével ismét bebizonyosodott, a kormánynak fontosabb Orbán Viktor hobbija, mint a magyar gyerekek jövője. Az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a huszonegy milliárd forintos beruházási terveket, a Szövetség ezzel egy időben pedig egy átfogó gyermekvédelmi törvénycsomagot nyújtott be a gyerekvédelem megerősítésére és a gyermekéhezés megszűntetésére.

<--break->

A gyermekvédelem területén a szigetszentmiklósi szörnyű eset kapcsán  kiderült, hogy az állam - a jelzőrendszer szereplői és az önkormányzat - súlyosan hibázott, mégsem történt érdemi változás. Miközben Orbán Viktor a kertjében stadiont épít, gyerekek százezrei éheznek, sokuk pedig folyamatos bántalmazástól szenved.

Az Együtt-PM ezért egy átfogó törvényjavaslatot nyújtott be, amely többek között szélesíti a gyermekjogokat a Fidesz kötelezettségekre épülő rendszerével szemben, megerősíti a nevelőszülők támogatását, szigorítja a családon belüli erőszak tényállását, és létrehozza az ombudsman gyermekjogi helyettesének intézményét.

Ezen felül a gyermekvédelmi igazgatási bírság önkormányzatokra kiszabható összegét 200 ezerről 1 millió forintra emeljük, és a büntethetőséget 200 ezer forint összegben kiterjesztjük a jegyzőre is annak érdekében, hogy megakadályozzunk a szigetszentmiklósi eseteket.

Az Együtt-PM fő célja az is, hogy már jövőre felszámoljuk a gyermekéhezést, melyre költségvetési módosítóval 18 milliárd forintot különítettünk el.

 

Budapest, 2013. december 5.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM társelnöke