Megosztás
2013.9.6.

Az Együtt-PM szövetség szerint a kormányzat a futball-, illetve sportfinanszírozással a saját klientúráját építi. Szilágyi Péter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ők elsősorban az utánpótlás-nevelésnek juttatnának pluszforrásokat.

A független képviselő úgy fogalmazott: a klientúraépítés egyik példájának tartják, hogy "Tállai András államtitkár csapata", a mezőkövesdi futballklub 400 millió forintos támogatást kapott a költségvetésből.

A társaságiadó-kedvezményből befolyó támogatás mintegy hatvan százalékát a labdarúgás kapja, ennek az összegnek pedig körülbelül a negyede a Felcsút FC-nek jutott - közölte. Hozzátette, hogy a PM budapesti képviselője, Hanzély Ákos a legutóbbi közgyűlésen felhívta a figyelmet: a fideszes Kubatov Gábor vezette Ferencváros kapta meg a főváros által a sportegyesületeknek juttatott támogatások mintegy 90 százalékát, körülbelül százmillió forintot, a fennmaradó összegen pedig körülbelül negyven egyesület osztozik.

Az Együtt-PM szövetség szerint viszont teljesen ki kell iktatni a sportfinanszírozásból a politikai szempontokat – mondta. Kijelentette: a jövő generációival kell megszerettetni a mozgást, ezért a jövő évi választások után az utánpótlás-nevelést helyeznék a fókuszba, és annak növelnék az állami támogatását. A képviselő pontos összeget nem mondott, de közölte: véleménye szerint a klubok támogatásából kell átcsoportosítani az utánpótlás-nevelésre.

 

Forrás:MTI

 

2013. szeptember 6., péntek 14:53