Megosztás
2013.8.18.

Az elmúlt hét tragikusan mutatta meg, hogy Pintér Sándor hova züllesztette a magyar rendőrséget. Fokozott ellenőrzés címén felesleges vegzálása a Budapestieknek, zsarolás az izsáki gyilkosság ügyében és homofób, szakszerűtlen intézkedés egy csók miatt. Mindeközben nem, hogy 2 hét alatt nem lett rend, de a kormányváltás óta folyamatosan növekszik a bűnözés.

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el múlt vasárnap a főváros kilenc kerületében. A rendőrség akciójának célja a közbiztonság, a közrend fenntartása és a szabálysértések, illetve bűncselekmények számának csökkentése. A rendőrfőkapitány azonban bővebb magyarázat nélkül rendelte el az ellenőrzéseket több városrészt kihagyva: Zuglóban, Csepelen, Erzsébetvárosban és a budai oldalon ezek szerint nem történhetnek szabályszegések.

Az adott kerületekben történt fokozott ellenőrzések teljesen feleslegesek voltak, mindemellett az ilyen és ehhez hasonló akciók csupán a rendőri erők pazarlására és a jól működés látszatának fenntartására alkalmasak.

Eközben pedig olyan elfogadhatatlan intézkedések kerülnek napvilágra, mint a múlt szerdai, utcán csókolózó, azonos nemű pár esete: a rendőrség a támadójuknak tanácsolta, hogy jelentse fel a két fiatalt közszeméremsértésért. Vagy izsáki rendőrök halálos kényszervallatásának ügyében zajló per tanújának fenyegetése, hogy visszavonja a tanú vallomását.

Ezek az esetek is mutatják, hogy mivé válhat egy szervezet, ahol három éve folyamatosan megalázzák, kizsigerelik, megfélemlítik az állományt.

Pintér Sándor teljesen alkalmatlan a rendőrség irányítására: miközben melldöngetve dicséri saját teljesítményét, és felesleges látványakciókat tart a kormányváltás óta folyamatosan növekszik a bűnözés. Az emberek nem érezhetik magukat biztonságban, csak ha a kiváltságos Fidesz vezetők közé tartoznak, akiket az emberek adóforintjaiból pazarlóan fenntartott TEK véd. Pintér fidesz-közeli milliárdos vállalkozónak sikeres volt, miniszternek tragikus.

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a trafikosok, a gazdálkodók, a pedagógusok és a diákok élete után a magyar rendőrséget, és ezzel az állampolgárok biztonságát is tönkreteszi. Az Együtt-PM a kormányváltás után bevezeti a környező országokban már bevált, az embereket valóban megvédeni képes közösségi rendészeti modellt.

Budapest, 2013. augusztus 18.

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa