Megosztás
2013.10.12.

Az Együtt 2014-PM véleménye szerint a rezsicsökkentéssel a Fidesz újra a gazdagabb embereknek kedvez, hiszen a magasabb jövedelmű, nagyobb ingatlannal rendelkező  emberek  még nagyobb kedvezményben részesülnek ez által. Míg a lakosság többségének a rezsicsökkentés havonta alig jelent megtakarítást, addig a rózsadombi villák medencéit is kedvezményes rezsiáron fűthetik.

Az országgyűlési képviselők évente nyilvánosságra kerülő vagyonnyilatkozatai is azt mutatják, hogy a képviselők sem az ország nélkülöző feléhez tartoznak, ugyanakkor a rezsicsökkentés előnyeit ők is élvezik, vagyoni helyzetük javul. Mivel közérdek az, hogy a képviselők vagyonosodása nyilvános legyen, ezért módosító indítványt nyújtottunk be az Országgyűlési törvényhez, melyben azt kezdeményezzük, hogy a vagyonnyilatkozatokban kötelezően feltüntetendő legyen az is, hogy a rezsicsökkentés folyományaként mekkora összeget spóroltak meg.

Az Együtt-PM bízik abban, hogy a kormánypárti képviselők nem csupán a rezsicsökkentést szavazták meg, hanem azt is támogatni fogják, hogy legyen nyilvános az is, hogy ez az ő személyes vagyoni helyzetüket miként érintette.

 

Budapest, 2013. október 12.

 

Jávor Benedek országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM társelnöke

 

Szilágyi Péter országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa