Megosztás
2013.9.10.

Ötszázmillió forinttal emelné - az országvédelmi alap terhére - az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetési keretét az Együtt-PM színeiben politizáló Szabó Tímea, aki ezt az összeget a Nemzetközi Pető Intézetnek utaltatná át.

 

Az idei évi büdzsé módosítását kezdeményező független képviselő keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, több forrásból is úgy értesültek, hogy még az ősszel csődbe megy a Nemzetközi Pető Intézet. Információi szerint a kiegészítő normatíva első része legkorábban novemberben érkezhet meg, addig viszont sem fizetéseket nem tudnak utalni, sem a fenntartási költségeket nem tudják kifizetni.

Az Együtt-PM szövetség meggyőződése szerint nem lehet hagyni, hogy a több ezer gyerekkel foglalkozó világhírű intézmény csődbe menjen – jelentette ki a szövetség társelnöke, aki szerint ha vannak milliárdok a debreceni, a szombathelyi vagy a ferencvárosi stadion felépítésére, akkor elképzelhetetlen, hogy ne jusson ötszázmillió forint a Pető Intézet megmentésére.

A képviselő elmondta, hogy írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez arról érdeklődve, mikor rendezik az intézmény helyzetét. Hozzátette: reménykedik abban, hogy a kormány elfogadja a költségvetési módosító javaslatát és ezt teszi Balog Zoltán is, mert a miniszter korábban számos alkalommal megmutatta, hogy érzékeny az elesettek, a betegek és a hátrányos helyzetűek iránt.

 

Budapest, 2013. szeptember 10.

 

Forrás: MTI