Megosztás
2013.9.11.

 

A költségvetés ma tárgyalt módosításával a fideszes maffiaállam újabb két piszkos ügyletét zárhatja le. Az a kormány növeli 171 milliárddal a hiányt, amely idén 130 milliárdot vont ki az oktatásból. Ehelyett kapunk egy fideszes házibankot és egy veszteséges gázbizniszt.

Nem csoda, hogy lekapcsolták az adósságnyomás-mérőt: a Fidesz-kormány gazdaságpolitikájának utolsó mentsvára is leomlott azzal, hogy tovább nő az ország adóssága. De mire költi el a pénzt a közös kasszából a maffiakormány pénztárosa? Az egyik nagyobb tétel az MFB-nek adott 100 milliárd forint, amely a takarékszövetkezetek lenyúlását teszi lehetővé. A föld- és trafikügyek példáját ismerve nem sok kétség marad afelől, hogy ez a hálózat is Fidesz-közeli kezekben fog kikötni.

A másik ügylet az E.On gázüzletágának államosítása: itt a költségvetés 71 milliárdja mellé a köztulajdonban lévő MVM tesz közel 200 milliárdot. Orbánék egy veszteséges üzletbe ölik bele a közpénzt, átláthatatlan módon. Máig nem cáfolták a gyanút, hogy 150 milliárddal többet fizettek, és az elmarasztaló bírósági ítéletek és Orbán ígérete ellenére sem hozzák nyilvánosságra a részleteket. Májusban az MVM, szeptemberben a Miniszterelnökség vesztett pert E.On ügyben, a miniszterelnök pedig augusztus óta nem válaszol Jávor Benedek és Szigetvári Viktor nyílt levelére.

Orbán úr, hagyja abba a sunnyogást és válaszoljon az Együtt-PM kérdéseire!

 

Budapest, 2013. szeptember 11.

 

Tordai Bence

a PM elnökségi tagja