Megosztás
2013.8.8.

Az Orbán-kormány csak a frázisok pufogtatásában jó, de ha számokról van szó, akkor megáll a tudomány. Csak akkor kerülnek még nagyobb bajba, ha növekedést serkentő és valódi munkahelyeket teremtő gazdaságpolitikát kellene folytatni, ugyanis erre képtelenek.

számológép és számlatömb

 

fotó:http://stockvault.net/

Hiába az újabb és újabb megszorítás, a megannyi adóemelés, az Orbán-kormány képtelennek tűnik tartani a hiánycélt, a friss évközi adatok szerint ugyanis jóval elmaradnak az adóbevételek a tervezettől. Ennek egyik oka az Orbán-kormány  legendásan gyenge költségvetést tervező képessége. Megszüntették a Pénzügyminisztériumot, szélnek eresztették a Költségvetési Tanács közgazdászait, így azután a számokat jobb híján találgatják.

A másik ok, hogy az Orbán-kormány negatív spirálba hajtotta a magyar gazdaságot. A megszorítások csökkenő adóbevételeket eredményeztek, ami újabb megszorításokat tett szükségessé, ami azután csökkentette az adóbevételeket, és így tovább.

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szerint a megszorításokra és hatásszámítások nélküli rögtönzésekre épülő politika helyett számításokon alapuló, s egyben kiszámítható gazdaságpolitikára van szükség Magyarországon. 

 

 

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselő