Megosztás
2013.8.17.

A hangos botrányok után a Fidesz-maffia megpróbálja elaltatni a trafikügyet, de az emberek nem felejtik el, hogy Orbán Viktor és Lázár János hűbéreseiknek osztották le a dohány bizniszt. Noha Polt Péter számos feljelentés után sem hajlandó vizsgálni a trafikügyet, az ettől még nincs lezárva. Szilágyi László országgyűlési képviselő és Tordai Bence a PM elnökségi tagja Vecsésen tudatta a Fidesszel, hogy a T betűs kerek táblák mindig a trafikmaffiára fogják emlékeztetni az embereket.


Vecsésen a tizenegy dohányboltból négyet a Lázár Jánoshoz és a Continental cégcsoporthoz köthető strómanok és más trafikbárók szereztek meg. Másik három esetben a helyi fideszes önkormányzati képviselők ismerősei kapták meg az engedélyeket, és csak a maradék néhány trafiknál nem lóg ki a lóláb.

Az Együtt-PM Szövetség továbbra is elvárja a legfőbb ügyésztől, hogy a Szekszárdon és Hajdúszoboszlón napfényre került bizonyítékok fényében indítson nyomozást a fideszes bűnszövetkezet ellen, továbbá garantálja, hogy a kormányváltás után ez az évi 500 milliárdos piac nem marad a Fidesz kifizetőhelye.

2014 után az Együtt-PM megteremti a tisztességes verseny feltételeit és valóban érvényesíti azokat az egészségvédelmi szempontokat, amiket a Fidesz csak a maffiaszerű működés palástolásakor emleget.

 

Budapest, 2013. augusztus 17.

 

Szilágyi László országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa

 

Tordai Bence

a PM elnökségi tagja