Megosztás
2013.8.27.

A marcali kórházat fokozatosan kivéreztetik, megszűnt a gyermekgyógyászati osztály és ügyelet, de még a kórház konyhája is. Egyre nő az orvosok, ápolók elvándorlása, és egyre hosszabbak a megyében a várólisták is.

A marcali kórházat a kaposvári alá rendelték, és egyre sorvasztják. A városban megszűnt a gyermekgyógyászati osztály és az ügyelet, a gyereksürgősségi ellátás. Marcaliból az elmúlt időszakban is több tapasztalt orvos távozott, súlyos létszámhiány van mind az orvosok, mind az ápolók tekintetében. Számos labormintát Kaposvárra kell küldeni, de onnan gyakran csak – adott esetben a terápia sikerességét fenyegető – 2-3 hét késéssel érkezik meg az eredmény.

A marcali kórházban még a konyha is a leépítés áldozatául esett, a távoli Kaposvárról hozzák az ételt a betegeknek. Egyre hosszabbak a területileg illetékes kaposvári kórházban a várólisták, szürke hályog műtétre pl. egy évet kell várni. A megszorítások csak tovább növelik az ellátás így is jelentős egyenlőtlenségeit.

Az egészségügyi államtitkár személyesen ígérte meg a helyi kórházvezetésnek, hogy a gyermekügyeleti problémát legkésőbb 2013. július 1-ig megoldják, valamint hogy szeptembertől egy új, minden igényt kielégítő sürgősségi ellátó helyet kap a kórház, de ezekből a Fidesz-ígéretekből sem valósult meg semmi.

 

Budapest, 2013. augusztus 27.

 

Scheiring Gábor a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője,

az Együtt-PM szakpolitikusa

és

Perjés Gábor, az Együtt-PM marcali jelöltje