Megosztás
2014.3.10.

A Mezőgazdasági bizottság után hétfőn a teljes országgyűlés kormánypárti többsége is elutasította a kishantosi biogazdálkodási és népfőiskolai program folytatásának lehetővé tételéről szóló határozati javaslat tárgyalását. A Fidesz- KDNP képviselői nemcsak az Együtt-PM érveire voltak süketek, de a Kishantosi Központ megmentéséért kiálló 278 szervezet és 18 500 magánszemély kérésére is.

A határozati javaslatot az Együtt –PM képviselője, Szabó Rebeka terjesztette be, az LMP kérésére szavazott róla a parlament, és a teljes ellenzék támogatta a javaslatot.  
A huszonegy éve nonprofit módon működő, vegyszermentes élelmiszert ökológiai gazdálkodással előállító és ezt oktató, nemzetközi hírű biogazdaságot a Földalapkezelő hibás és visszaélés-gyanús döntése miatt fenyegeti a megsemmisülés veszélye.

Bár az NFA elnökét menesztették, a kormánypártok kitartanak a Magyarország fenntartható élelmiszer termelését, így az egész társadalom jövőjét veszélyeztető, tisztességtelen döntés mellett.  A Fidesz a haverok földhöz juttatása érdekében egy jól működő biogazdaságot is tönkretesz, pedig hazánkban folyamatosan csökken az ökológiai gazdálkodással művelt területek aránya. Az Együtt –PM ezért kormányváltás után kiemelt vidékfejlesztési támogatást biztosít majd a biogazdaságoknak.

Budapest, 2013.11.26 

PM Sajtó