Megosztás
2013.9.9.

Az Együtt-PM mélyen elítéli a hétvégi konyári esetet, melynek során futballszurkolók egy része megtámadott egy általános iskolát, és 6-8 éves gyerekeket fenyegettek. A rendőrök ismét hibáztak, a szurkolók minden következmény nélkül távozhattak, Orbán Viktor és Balog Zoltán pedig ismét hallgatnak. Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot és az elkövetők megfelelő megbüntetését követeli! Amennyiben nem indult rendőrségi eljárás, úgy az Együtt-PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A hírek és a megszólaltatott tanúk nyilatkozatai alapján a szurkolók közösség tagjai elleni csoportos erőszakot követtek el, amely akár 8 év szabadságvesztéssel büntetendő. A rendőrség időben a helyszínre érkezett, így megindíthatták volna az eljárást. Ennek hiányában utólag meg kell hallgatni tanúként az iskola tanárait és a környéken lakókat, és az eljárást azonnal meg kell indítani.

Nem ez az első eset, hogy Pintér Sándor által leuralt rendőrség súlyosan hibázott. A Budapest Pride után és Devecseren is tétlenül nézték, hogy megfélemlítő csoportok randalírozzanak, de szó nélkül asszisztálták végig a betiltott Magyar Gárda akasztói avatását is.

Az Együtt-PM követeli, hogy a kormány ítélje el a történteket! A miniszterelnök korábban azt mondta: ezeknek a csoportoknak „kioszt két pofont, és hazazavarja őket”. Lássuk!

 

Budapest, 2013-09-09

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM társelnöke