Megosztás
2013.8.14.

Az Együtt-PM szerint Karas Monika alkalmatlan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetésére - közölte Karácsony Gergely, a választási szövetség politikusa az MTI-vel, miután a kormányfő sajtófőnöke szerdán bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy az államfő Karas Monika jogászt nevezze ki a médiahatóság vezetőjének augusztus 19-ei hatállyal.

A független országgyűlési képviselő az MTI-vel közölte, felszólítják Áder János köztársasági elnököt, hogy semmiképpen ne nevezze ki a jelöltet az NMHH élére.

Karácsony Gergely véleménye szerint a jelölésből az látszik, hogy Orbán Viktor tovább akarja növelni hatalmát azzal, hogy "a Simicska-Nyerges birodalom házi jogásza kezébe adja a médiahatóság vezetését". 

Hozzátette, e vezetői poszt mellett a médiatanács elnökségét is a jelölt kaphatja, ha azt később a parlament megszavazza. Karas Monikát erre a posztra is alkalmatlannak tartják - jelezte, tudatva: ha az államfő kinevezi a médiahatóság élére Karas Monikát, akkor az Együtt-PM-hez tartozó országgyűlési képviselők nemmel fognak voksolni az Országgyűlésben a médiatanácsi elnökségéről szóló szavazáson.

 

Forrás: MTI