Megosztás
2013.9.11.

1000 férőhelyes parkoló, 800 négyzetméteres "kápolna", sífelvonó, bobpálya, kereskedelmi szálláshelyek és vendéglátó létesítmények építését tervezi 5 milliárd forintos állami támogatással a fideszes XII. kerületi önkormányzat a Normafán, aminek a kormány kétharmados törvényben ágyaz meg. Az Együtt - PM szerint Budapest utolsó természetközeli erdőterületének lenyúlása helyett hozzák rendbe az elhanyagolt sétautakat és játszótereket, és ne tegyék tönkre azt, ami miatt a fővárosiak a Normafát szeretik.

 

Társadalmi egyeztetésre nem került sor, hatásvizsgálat nem készült, mégis "lakossági igényekre" hivatkozva kívánja egy állami finanszírozású gigaberuházás keretében beépíteni a Normafát a Pokorni Zoltán vezette önkormányzat. A fideszes polgármester régi álmát most számos előírás, egyeztetési kötelezettség, hatósági folyamat kikerülését lehetővé tevő törvényben készíttetik elő. Ennek következtében természetvédelmi területen, a tél nagy részén hómentes budai hegyen épülhet fel egy gazdasági és környezeti értelemben is fenntarthatatlan, a XII. kerület költségvetését hosszú időre megterhelő sícentrum.

 

Az Együtt- PM szerint van alternatíva: megalomán építkezés helyett a lerobbant infrastruktúra felújításával, a közösségi közlekedés fejlesztésével tehetnék a legtöbbet a Normafa látogatóiért. És főleg az érintettek megkérdezésével: bár a Fidesz és Pokorni Zoltán a jövő évi választásokon biztosan kap visszajelzést az ilyesfajta lakosság- és környezetellenes erőpolitizálásról.

 

 

Budapest, 2013. szeptember 11.

 

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa

 

Jávor Benedek országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM társelnöke

 

Sipos Péter a PM XII. kerületi önkormányzati képviselője