Megosztás
2013.8.26.

„Soha nem történhet meg többé, hogy politikai parancsra a magyar rendőrség békés, törvénytisztelő emberekre támadjon” – ígérte a kormánypárt a választási kampányában, majd Pintér Sándor megfejelte az ígéretet azzal, hogy két hét alatt rendet tesz. Ehhez képest a rendőrök ártatlan embereket bántalmaznak és aláznak meg rendőri intézkedés címmel. A Fidesz hazudott. Megint.

A hétvégi Savaria karneválon történt brutális intézkedések az utóbbi hetek rendőri munkavégzésének megkoronázása. Az izsáki gyilkosság, a fokozott ellenőrzés és az azonos nemű, csókolózó pár esete után, a rendőrök most egy fiatal lányt, majd a védelmére siető fiút bántalmazták. A rendőrök hajnali akciójuk során felszólítás és igazoltatás nélkül teperték a földre a fiatalokat. Az eset után az egyik rendőr egy ügyvédet is megfenyegetett, hogy „ha nem fogja be a száját, őt is beviteti”. Mindeközben a 2009-ben bíróság által betiltott Magyar Gárda ünnepélyes megemlékezés keretében közel harminc új tagot avatott.

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy amíg egy betiltott szervezet rendőri kísérettel vonulhat az utcákon, addig a rendőrség brutális eszközökkel próbál rendet teremteni, és felesleges akciókkal pocsékolja az erő- és pénzforrásokat, továbbá felszólítja a Belügyminisztériumot, hogy a mihamarabb adjon magyarázatot a karneválon történtekre!

Budapest, 2013. augusztus 26.

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa