Megosztás
2013.10.17.

A ParlagfűpollenNO társaság a TASZ segítségével első fokon pert nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium ellen: az ítélet értelmében a VM köteles kiadni az állampolgárok által parlagfű mentesítés céljára 2009-ben felajánlott 1,2 milliárd forint elszámolását.

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon pert kell indítani ahhoz, hogy az emberek tudomást szerezzenek a nagy összegű, célzott támogatásként befolyó közpénzek sorsáról.

Nem elég, hogy a Fidesz nem szán elég forrást a parlagfű elleni védekezésre, nem elég, hogy a fertőzött területek felderítését sem végzi kellő alapossággal, még az állampolgárok által felajánlott pénz nagy részét sem a megfelelő célra költi. Ha nem lenne fontosabb az egészség megőrzésénél és a környezet védelménél a milliárdos stadionok építése, akkor lenne elég pénz tanyafejlesztésre és parlagfű mentesítésre is, nem kéne az állampolgárok által felajánlott pénzeket lenyúlni. 

Az Együtt-PM szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni a milliónyi embert érintő parlagfű okozta egészségügyi problémákat, nem lehet titokban másra költeni a védekezésre szánt forrásokat. A kormányváltás után fel fogjuk számolni a Fidesz álcájául szolgáló, közpénzek körüli ködösítés!

 

Budapest, 2013. október 17.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa