Megosztás
2013.8.14.

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő és Erőss Gábor a PM társadalompolitikai kabinetjének vezetője, az Együtt-PM szakpolitikusai szerencsi sajtótájékoztatójukon elmondták: a kormány gyakorlatilag csak a statisztikák kozmetikázására használja a közmunkát.

Ennek példája a szerencsi hipermarket mögötti hagymaföldön dolgozó közmunkások esete, ahol a minimális megélhetést sem biztosító éhbérért az elmúlt hetek hőségriadója idején is dolgoztak, ráadásul a termékek tárolása, feldolgozása sem megoldott. 
A közmunka – országosan és Zemplénben egyaránt – a kiszolgáltatottság szinonimájává vált. Az Együtt-PM szerint értékteremtő, a helyi gazdaságba illeszkedő közmunkára lenne szükség, amely ugródeszkát jelent a valódi munkahelyek felé. A  szerencsihez hasonló hátrányos helyzetű kistérségeket célzott programokkal, járulékcsökkentéssel kell helyzetbe hozni, csak így tud az ország kilábalni abból a mély válságból, mely nem három éve kezdődött, de amely az Orbán-Simicska rezsim kiépülésével vált drámaivá.