Megosztás
2013.8.10.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is látszódik a Fideszes országlás keze nyoma. Leszakadás, munkanélküliség, csökkenő ipari termelés az osztályrésze az embereknek, miközben a Fideszes haverok mindent visznek. 2014-ben ezért rezsim-, és korszakváltásra van szükség.

A kormányzati sikerpropagandával szemben az országban 300 ezerrel nőtt a létminimum alatt élők száma, a gyermekek 52%-át fenyegeti szegénység. Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosai a Fidesz hazugsággyárának ellenében saját bőrükön érzik a leszakadást, lecsúszást. Sem az elmúlt évtizedben sem az elmúlt 3 évben nem történt javulás. A megyében 11%-kal nőtt a pályakezdő álláskeresők száma az elmúlt egy évben, megoldhatatlan probléma a fiataloknak a képzettségüknek megfelelő munka megtalálása. Az elmúlt évtizedben folyamatosan csökkent a megyében az ipari termelés és romlanak a megélhetési kilátások.

Mindeközben a Fidesz kapcsán a helyiek még mindig emlékeznek a Fideszes Várhegyi Attila ex-szolnoki polgármester és a Fidesz egyik akkori pénzügyi megfejtőjére, akit jogerősen elítéltek. Magyarország egyik legbefolyásosabb oligarchájának, Nyerges Zsoltnak is a megyéből ívelt fel a pályája, amit a megye felzárkózása nem követett.

A helyiek joggal örülnek annak, hogy a megújuló Szajol – Püspökladány vasútvonal Törökszentmiklós-Fegyvernek közti szakaszát átadták. Annak már kevésbé, hogy a felújítás kétszer annyiba került, mint a Berlin-Hamburg közötti vonal felújítása, a hasznot pedig a Fidesz pénzügyi főmegfejtője, Simicska Lajos zsebelte be a kivitelező Közgépen keresztül. De a trafikok lenyúlása terén is tarolt a Fidesz. Orbán Viktor regnálása alatt a megye gazdagodása helyett saját vazallusaik felzárkóztatásával foglalkoznak csak.

 

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség nyári körútjának tapasztalata az, hogy az emberek országszerte átlátnak a kormányzati propagandán, és korszak- és kormányváltást akarnak. A cserbenhagyott vidéki térségek talpra állításához a megélhetést biztosító igazságos adórendszerre, a közösségi közlekedés érdemi fejlesztésére, a munkanélküli segély kilenc hónapra emelésével az álláskeresés érdemi támogatására van szükség. Kormányváltás után az Együtt - PM Szövetség a közszolgáltatások fejlesztésével, 300 milliárdos felzárkózató programmal, kiszámítható és tervezhető gazdasági környezet megteremtésével segíti majd a leszakadó térségeket.

  

Törökszentmiklós, 2013. augusztus 9.

 

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselő

az Együtt - PM szakpolitikusa