Megosztás
2013.7.23.

Néhány tárcánál megtérítik az Orbán-kormány által kivetett csekkadót, bankadót, de sok közalkalmazottnak, és a dolgozók millióinak nem kompenzálják ezeket a többletterheket. Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség felszólítja a kormányt, mentesítsen mindenkit a csekkadó, bankadó terhei alól, és az emberek sarcolása helyett vezesse be az Európai Bizottság által javasolt pénzügyi spekulációs adót.

 Scheiring Gábor sárgacsekk

Öt tárcánál – ezen belül a Miniszterelnökségen – fizetnek térítési díjat a kormánytisztviselőknek a csekk- és bankadó által megemelkedett banki számlavezetési költségek miatt. A térítés összege elérheti az évi 30 ezer, de akár 50 ezer forintot is. Járna költségtérítés a többi közalkalmazottnak is, de nem kapják meg.

 

Lelepleződött a kormány hazugsága: a csekkadót, és a bankadót is az emberek fizetik meg. Követeljük, hogy a többi munkavállalónak, vállalkozónak, munkanélkülinek is járjon kompenzáció. Ők kénytelenek megfizetni az Orbán kormány sarcát azért, hogy stadion épülhessen Orbán Viktor szülőfalujában, hogy több közbeszerzés jusson a Simicska-féle Közgépnek, és hogy a jómódúaknak csökkenhessen az adója.

 

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselő