Scheiring Gábor
Megosztás
2014.3.10. |

Töröcskei István, miután érdekelt a tönk szélére jutott körmendi takarékszövetkezetben, vélhetően állami pénzből venne osztrák bankot. A Fidesz-kormány a trafikok után most bankhoz juttatja a "haverokat" úgy, hogy az ehhez szükséges pénzt a lakosság zsebéből húzná ki. Az Együtt - PM szerint fontosabb lenne a rászorulók támogatása, mint a bankvásárlás. Felszólítjuk a kormányt, hogy az emberek problémáival foglalkozzon, és ne egy bukott bankár megsegítésével!

 

A Széchenyi Bank alapító tulajdonosa, Töröcskei István banki előéletét jól jellemzi, hogy a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezetet, amelyben fő tulajdonos, novemberben az MNB felügyeleti gyámság alá helyezte.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében úgy látszik, a bukott bankároknak újabb esély jár, méghozzá állami pénzből: a hírek szerint Orbán Viktor kormánya több tízmilliárdos tőkeemeléssel tenné lehetővé a Széchenyi Bank számára, hogy megvásárolja az osztrák Raiffeisen bank magyar érdekeltségét.

Az Együtt - PM szerint felháborító, hogy miközben súlyos szociális helyzetben él a lakosság jelentős része, akik számára az Orbán-kormány meg sem kísérel lehetőséget teremteni, addig a haveri kör számára bankot vesz ajándékba.

Az Együtt - PM felszólítja a kormányt, hogy az emberek megélhetési gondjaival foglalkozzon, és tartózkodjon az állami vagyonnal való játszadozástól!

 

Budapest, 2014. január 6.

 

Scheiring Gábor, országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa