Megosztás
2013.7.26.

Közbeszerzési pályázatot írt ki a BKK az M3-as metró felújításának és meghosszabbításának előkészítésére. A vonal ezt követően a káposztásmegyeri lakótelepig tartana.

A Párbeszéd Magyarországért fővárosi frakció közlekedési csoportja 2011-ben előzetes megvalósíthatósági tanulmányt készített az M3-as metró déli meghosszabbítására, mely javaslatban olcsón, a meglévő vasútvonalat is felhasználva vinné ki a metrót a reptérre.Ez a hosszabbítás nem csak a ferihegyi repteret, hanem a teljes délkeleti agglomerációt (XVII.-XVIII. ker, Vecsés, Üllő, Ecser, Gyál) színvonalas kötöttpályás kapcsolattal szolgálná ki. Ez a megoldás a környéken élő majd negyedmillió ember számára hozza közelebbre a fővárost, a vecsésiek esetén tizenöt perccel csökkentve a menetidőt.

 

Bár a PM fővárosi frakciója elfogadtatta a fővárosi közgyűléssel, hogy a BKK a déli hosszabbítást is vizsgálja, ennek ellenére a BKK ezt ignorálta, sőt a kormány is várólistára tette a Vecsésre vezető vasútvonal fejlesztését, figyelmen kívül hagyva a sok vecsési lakost, akik már most a reptéri busszal jár a városba.

 

Az Együtt – PM Választási Szövetség szerint a hibás koncepciójú személyszállítási törvény miatt a BKK nem érdekelt az agglomeráció kiszolgálásában és csak a káposztásmegyerieknek tett évtizedes politikai ígéret érdekli, nem az, hogy mi a legjobb az utasoknak.

 

Budapest, 2013. július 26.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa