Megosztás
2013.8.28.

Amikor a helyi sajtó képviselője néhány közérdekű kérdést tett fel a várpalotai tankerület vezetőjének, Koncz Annamária arrogáns hangon utasította vissza a válaszadást. Még a tanévnyitók időpontját sem volt hajlandó megmondani. Pedig fontos kérdésekre várnak választ a várpalotaiak: a tankönyvbotrány és az igazgatóválasztási botrány is telibe találta a várost.

A magyar településektől elvették az iskolákat, és Budapestről, kézi vezérléssel irányítják őket – a szakadék felé. A Bán Aladár iskola április óta igazgató nélkül működik. Nyár elején még arról szóltak a hírek, hogy Katona Csaba jelenlegi fideszes alpolgármester pályázik az igazgatói helyre, de a szóbeszéd szerint dr. Juhász Attila fideszes képviselő felesége a befutó. Csak a Fidesz? Meddig marakodnak még a narancskáderek, mikor veszik észre, hogy gyermekeink jövője a tét?

Miután az Orbán-kormány bukott esztergomi fideszes haveroknak játszotta át a tankönyvterjesztést, akik egyébként jogosulatlanul kezelik a szülők és gyerekek adatait, Hoffmann Rózsa büszkén hirdette, hogy a tankönyvek időben eljutnak mindenhova. Úgy látszik, a várpalotai gyerekek nem olyan fontosak a Fidesznek, hiszen pár nappal a tanévkezdet előtt még egyetlen oktatási intézményben sem álltak a diákok  rendelkezésére a tankönyvek.

 

Várpalota, 2013. augusztus 28.

Scheiring Gábor országgyűlési képviselője,

az Együtt-PM szakpolitikusa