Megosztás
2013.8.28.

Hiába vannak nagyszerű iskolák és pedagógusok szerte az országban, Érden is, ha Hoffmann Rózsa és a Narancsminisztérium ámokfutása folytatódik: elvették Érdtől az iskoláit, úgy „növelik”a pedagógusbéreket, hogy sokak jövedelme csökken, tönkreteszik a szakképzést – a Kós Károly Szakképző Iskolában is, sőt: újabban szabotázzsal vádolják az iskolákat. Teljes a káosz, ellopják a gyerekek jövőjét.

Azzal, hogy a tankötelezettség korhatárát leszállították, és a közismereti tárgyakat lényegében felszámolták, a Kós Károly Szakképző iskoláról és növendékeiről lemondott az Orbán-kormány. Az Együtt-PM helyre fogja állítani a tantárgyak egyensúlyát, és visszaállítja a 18 éves korig tartó tankötelezettséget.

Mindeközben fideszes haverok zsebelik be a szülőktől nyáron bevasalt tankönyvpénzt a kötelező Nemzeti Pedagógus Kar etikai szabályzattal fogja korlátozni a pedagógusokat a szabad véleménynyilvánításban. Ugyanakkor Hofmann Rózsa és Klinghammer államtitkár úr felváltva sértegetik a pedagógusokat: előbbi „kiránduláshoz” hasonlított egy pedagógusdemonstrációt, utóbbi a butább diákoknak ajánlja az óvodapedagógus pályát.

Az Együtt-PM politikusai módosító javaslatokat nyújtottak be a köznevelési törvényhez – de indítványaink már a bizottsági szakaszban elvéreztek: a kétharmad leszavazta a valódi béremelést.

 

Érd, 2013. augusztus 28.

 

Szilágyi László országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa

és

Erőss Gábor az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért oktatási szakpolitikusa