Megosztás
2013.10.17.

Pintér Sándor azt ígérte, hogy két hét alatt rendet rak. A miniszter hazudott, a közbiztonság helyzete rosszabb, mint a kormányváltáskor. A rossz vezetés eredményeképpen a szervezet tehetetlen, sorozatban követ el hibákat és mulasztásokat, ahogy ezt a soroksári gyilkosság esete is mutatja.

 

Dorosz Dávid szerint a közbiztonság helyzete nem javult, hanem romlott. A rosszul fizetett és rosszul vezetett testület nem látja el alapvető feladatát, hogy szolgáljon és védjen. Az emberek lassan már fényes nappal sem mernek az utcára menni.

A legutóbbi sokkoló soroksági gyilkosság nyomán a PM helyi pesterzsébeti képviselője határozati javaslatot nyújtott be. Mach Péter a Duna-part közbiztonságának növelését szolgáló terv készítésére, a használatom kívüli önkormányzati ingatlanok sportcélú hasznosítására valamint új, a kerületi kocogni vágyókat kiszolgáló pálya kiépítésére tett javaslatot. A fideszes többség ezt leszavazta.

A E14-PM azonban nem adta fel, aláírásgyűjtést indított az ügyben. Eddig már több mint kétszázötvenen támogatták az elképzelést. Ezért a közeljövőben Mach Péter  önkormányzati képviselő újra benyújtja javaslatát a pesterzsébeti közgyűlésnek.

 

 

Budapest, 2013. október 19.

 

PM sajtó