Megosztás
2014.3.10.

A Fidesz kormány azt szeretné, ha szemet hunynánk „uralkodásuk” elején tett fájdalmas, igazságtalan intézkedései felett. Ilyen volt az egykulcsos adó bevezetése, az alacsonyabb keresetűek arányaiban sokkal nagyobb mértékű megadóztatása vagy a magánnyugdíj pénzeinek lenyúlása.

A Fidesz-kormány bebizonyította: csak a felső tízezer számít.

A kegyetlen intézkedésekben Talabér Márta nemcsak engedelmes szavazógépként vett részt, hanem Balsai Istvánnal és Lázár Jánossal együtt nyújtotta be a törvényt, amely visszamenőleges megfosztotta a szolgálati nyugdíjtól a tűzoltókat, rendőröket, katonákat. Azért, hogy a saját zsebében több maradjon.

Az egykulcsos adó bevezetésével 444 milliárdos lyukat ütöttek a költségvetésen. A hiányt többek között a szolgálati nyugdíjak és a rokkantak ellátásnak csökkentésével is próbálták betömni. Sikertelenül.

A lényeg: a fideszes haverok zsebében több maradjon. Talabér Márta az igazságtalan egykulcsos adónak köszönhetően havonta 213.648,- Ft-tal visz haza többet.

Szociális érzéketlenségét mutatja, hogy míg előbb embertelennek mondta a szociális temetést, utána gond nélkül szavazott a bevezetése mellett.

Az erőszak ellen fellépő képviselőtárasainak szintén gond nélkül megszavazta a maximális büntetést.

Annak fényében még szomorúbb a történet, hogy Talabér Márta az Ifjúsági, szociális, családügyi bizottság alelnöke.

 

Várpalota, 2013. november 24.

 

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM Veszprém 02 (Balatonfüred) jelöltje