Megosztás
2014.3.10.

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, az Együtt-PM Szövetség Pest megyei 7-es számú országgyűlési választókerületi jelöltje szerda délelőtt helyi aktivistákkal együtt Maglódon gyűjtött aláírást az igazságtalan egykulcsos adó ellen. A képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egykulcsos adó az Orbán-kormány legkártékonyabb intézkedése, tízből nyolcan rosszul járnak vele, és becslésük szerint 50 ezer munkahely szűnt meg miatta.

Az egykulcsos adóval az Orbán-kormány a kiskeresetűek ellen folytat szabadságharcot. Miközben a Fideszes miniszterek és képviselők havi 2-300 ezer forinttal is többet keresnek az egykulcsos adó jóvoltából, addig tízből nyolc embernek csökkent emiatt a jövedelme. A Fidesz kormány szegényellenes politikája miatt a szegénységi küszöb alatt élők aránya 14-ről 17 százalékra nőtt, ami különösen komolyan érinti a három vagy több gyermeket nevelő családokat: az ő esetükben a kétszeresére, majdnem 40 százalékra nőtt a szegénységi ráta a kormányváltás óta.

 

Szabó Rebeka kijelentette, hogy el kell törölni ezt az igazságtalan adónemet és vissza kell állítani az adójóváírást, ezzel 8-10 ezer forinttal jobban járnának az átlagbér alatt keresők. Szabó Rebeka arról is beszélt, hogy az aláírásgyűjtés politikai akció, amelynek az is célja, hogy bemutassák a kormánytöbbségnek, milyen sokan ellenzik az egykulcsos adót. Az aláírásokat egy hónapig, a költségvetési vita lezárásáig gyűjti a szövetség országszerte, de főleg abban a 31 egyéni választókerületben, ahol az Együtt-PM állít jelöltet.

 

Budapest, 2013. november 14.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM Pest 7.OEVK (Vecsés) jelöltje