Megosztás
2014.3.10.

 

Az Együtt-PM arra szólítja föl a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a takarékszövetkezeti betétek zárolásának lehetőségéről szóló törvényt.

Az Együtt-PM csatlakozik az érdekvédelmi szervezetek felhívásához, hogy Áder János ne írja alá és küldje el az Alkotmánybíróságnak normakontrollra azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az állam felfüggessze a takarékszövetkezetek tulajdonosainak tulajdonjogát, sőt, megakadályozhatja a betétek kifizetését is. A kormány a Fidesz-KDNP szavazógépezetének működtetésével már elfogadtatta az Országgyűlés a kormány javaslatát, így már csak a köztársasági elnök állíthatja meg a törvényi erőre emelt jogtiprást.

Ez már nem az első eset, hogy az Orbán-kormány figyelmen kívül hagyja a tulajdonhoz fűződő jogokat, ez történt a magánnyugdíjpénztáraknál is.  Később olyan törvényt fogadtak el, mely szerint az állam bárki ingatlanát könnyen kisajátíthatja. Ezután kisvállalkozók tízezreit tették tönkre a trafikmutyival. A kormány e törvénnyel államosítja a takarékszövetkezeti rendszert, hogy azután kedve szerint szétoszthassa.

Egy ilyen országban senki nem lehet nyugodt, előbb-utóbb bárkinek a tulajdona sorra kerülhet. Vissza kell állítanunk a jogbiztonságot, mert csak ez vezethet élénkülő beruházáshoz, valódi új munkahelyekhez, magasabb életszínvonalhoz. Az Orbán-kormány útja a leszakadáshoz és elszegényedéshez vezet.

 

Budapest, 2013. november 21.

 

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM politikusa