Párbeszéd Magyarországért
Megosztás
2017.4.8. |

A roma közösségek minden nap találkoznak a szegregáció legkülönbözőbb formáival: az oktatásban, az egészségügyben a lakhatásban vagy a munkaerőpiacon. A Párbeszéd szerint az ország sikeressége és versenyképessége múlik azon, hogy hosszú évtizedek után végre tényleges integrációs programot dolgozzon ki a kormány az ellopott pénzek helyett és véget vessünk az oktatási szegregációnak.

Roma emberek százezreinek kell ma szembenézni a mindennapos elutasítással, a gyermekek iskolai elkülönítésével, a méltó munka helyett az elesettek kizsákmányolását lehetővé tévő közmunkaprogrammal. Eközben a Fidesz érdekköréhez tartozó politikusok és háttéremberek milliárdokat loptak el azokból a programokból, amelyek eredetileg a hazai cigányság életkörülményeinek javítását kellett volna szolgálniuk.

A Párbeszéd szerint a roma emberek ügyének megoldását újra a nemzet egyik legfontosabb feladatává kell tenni. Garantálni kell a méltó munkát, az egyenlő béreket, fel kell lépni a kirekesztés minden formája ellen, széles körben el kell terjeszteni az integrált oktatást. Ha nem garantálunk egyenlő esélyeket mindenkinek és ha nem foglalkozunk a magyarországi cigányság problémáival, hazánk sosem fog a sikeres nemzetek körébe tartozni.

Budapest, 2017. április 8.
Párbeszéd Sajtó

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!