Megosztás
2013.9.6.

A nol.hu értesülései szerint a felcsúti Orbán-birodalom helytartója, a település polgármestere egymilliárd forintos megbízást adott saját magának.

kép: -a- / forrás: www.mixonline.hu

Ugyanis a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnökének a cége, a Mészáros és Mészáros Kft. ekkora összeget kapott a helyi stadion építésére.

A cég új fejezetet nyit a közgazdasági gondolkodásban, ami az orbáni állam- és üzleti modell mintája: megalomán stadionépítés átláthatatlan finanszírozással, monopolizált beszerzések, aztán "eltitkolt" vagy „említésre sem méltó” információk.

Mészáros Lőrinc korábban azt nyilatkozta, hogy cége nem vesz fel pénzt az alapítványtól. Ehhez képest a 2012. évi üzleti tevékenységéről szóló beszámolójában mégis szerepel az egymilliárd forint.

Mészáros Lőrinc tavaly azt mondta: "...nem nyert semmiféle pályázatot, mindent a saját erejéből teremtett meg, az a több száz alkalmazott, aki nálam dolgozik...”. Az utóbbiaknak 66 000 forint az átlagjövedelme, míg Mészáros és felesége, a cég osztalékából havonta 66 millió forintra tett szert.

Mészáros Lőrinc titka nem abban áll, hogy minden idők legjobb pályázatírója és közgazdásza lenne. Innovációs ereje mérhetetlen beszerzéséhségében és az orbáni üzleti modell lényegében rejlik: „ha te kiszolgálsz engem, én kifizetlek téged”.

Mészáros Lőrinc ne nézzen messze, 2014-ben minden további titkára fény derül.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő

 

 

2014. szeptember 6.