Megosztás
2015.10.12. |

Egy éve dolgoznak a különböző önkormányzatokban Párbeszéd Magyarországért (PM) önkormányzati képviselői, valamint Zugló polgármestere, a PM társelnöke Karácsony Gergely.

 

Karácsony Gergely: egy éve volt az önkormányzati választás. A zuglói választók bizalmából én lehettem Magyarország első zöldpárti polgármestere és egyben az egyetlen olyan baloldali győztes a fővárosban, aki korábban nem volt polgármester. Ez nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben. Sok mindenre büszkék lehetünk az elmúlt egy évből. Többek között megalkottuk Magyarország legszigorúbb átláthatósági rendeletét, az országos figyelmet kiváltó zuglói szociális modellt, elindítottuk az egészségmegőrzési programot, a fizetős parkolást, a városrehabilitációs programot, újratárgyaltuk a kerület legfontosabb beruházásával kapcsolatos szerződést (Mundo), hamarosan lezárul a kommunális adó visszafizetése, és úgy tűnik, a Városliget is megmenekül. A munka nagy része még hátra van, sok tervünk és feladatunk van még, de az elmúlt egy év alapján mégis bizakodóak lehetünk. A sikerek természetesen a kerület közös sikerei. Köszönöm a munkát Szabó Rebeka PM-es alpolgármesternek, koalíciós partnerünknek, az MSZP Zugló csapatának és külön Tóth Csaba országgyűlési képviselőnek. Köszönöm a zuglói Fidesznek és Rozgonyi Zoltán alpolgármesternek, hogy felelős ellenzékként részt vállaltak a kerület irányításából. Köszönöm a konstruktív hozzáállást minden zuglói képviselőnek és a partnerséget a megannyi zuglói civil szervezetnek és cégnek, akik segítik a kerület fejlődését.

Sok munkánk van még, de jó úton járunk! Hajrá Zugló!

 

Varga Attila (PM, Kispest): egy évvel ezelőtt volt az önkormányzati választás. Kispest-Óváros választóinak bizalmából a körzet képviselője lehettem. A Gajda Péter polgármester által vezetett koalíción belül a Párbeszéd Magyarországértpolitikusaként köszönöm, hogy rám és a baloldali koalícióra szavaztak! 

Sok teendőnk volt az elmúlt egy évben. 
A városrészben megújult a Jézus Szíve templom előtti tér valamint a Vas Gereben utca Nádasdy utca és Zalaegerszeg utca közötti járdaszakaszának felújítására is sor került.

Köszönöm a választóknak azt a sok beszélgetést, azt a bizalmat ami alapján tudom az Ő "képüket" viselni, az ügyeiket támogatni és megoldani. 

A kerület egészét érintően fontos, hogy a törvényi változásokhoz igazodva megalkottuk az új szociális támogatásokat szabályozó rendeletet, ami az elmúlt időszakhoz képest szinten tartja a a támogatások sokféleségét és összegét. Lényeges hogy a kerület működése során a gazdálkodásunk stabil és mentes az adósságtól.

Sok munkánk van még, de jó úton járunk! Hajrá Kispest!