Megosztás
2013.9.23.

 Varga Mihály nem válaszolt érdemben a Dunaferr állami megvásárlása kapcsán felvetett kérdéseinkre. A válaszból kiderült ugyan hogy a "kormány az acélipart stratégiai ágazatnak tekinti", de érdemi válaszokat nem adott az államosításra vonatkozó kérdéseinkre.

Egyre megalapozottabb a gyanú, hogy a kormány az országgyűlési választásokig akar időt nyerni az elbocsátások ügyében, de elképzelése sincs, hogy utána mitévő legyen. Nem garantálja semmi, hogy a Dunaferr az állam beavatkozása után nem juthat a Malév vagy MAL. Zrt. sorsára. 

A kormány egyébként is cserben hagyta a dunaújvárosiakat - hiszen még a közvetlen politikai képviseletet sem biztosítja számukra mert, háromnegyed évig országgyűlési képviselő nélkül maradnak.

Az Együtt-PM szerint a kormány alkalmatlan a dunaújvárosi helyzet tartós, hosszú távú kezelésére, megoldására. Egy térség gazdasága nem alapozható egyetlen vállalatra, vagy vállalatcsoportra.

A kormány eddig képtelennek  bizonyult egy középtávú gazdasági térségfejlesztési program megalkotására, amely lehetővé tenné, hogy Dunaújvárosban és környékén más gazdasági ágazatokban kínáljon lehetőséget a munkát keresőknek. 

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő                              
                               
Szabó Zsolt önkormányzati képviselő

 

 

2013.09.23