parbeszed_kozlemeny
Megosztás
2020.4.1. |

Nem a koronavírus-járvány megfékezése és nem a magyar emberek védelme Orbán Viktor elsődleges célja, hanem diktatúrájának teljes, módszeres kiépítése. Abban a veszélyhelyzetben, amelynek következtében Magyarországon már 20 ember meghalt és folyamatosan nő a fertőzöttek száma, amikor nincs elég maszk és védőfelszerelés, amikor az amúgy is romokban lévő egészségügy folyamatosan küldi a vészjeleket, amikor emberek tömegei veszítik el a munkájukat, akkor Magyarország miniszterelnöke azzal van elfoglalva, hogy – sunyin megbosszulva az október 13-i önkormányzati vereségét – megbénítson kiválóan és szakszerűen dolgozó ellenzéki polgármestereket és titkosítson milliárdos állami beruházásokat.

„Bízzanak bennem” – mondta hétfőn Orbán a Parlamentben, amikor izomból áttolta az időkorlát nélküli, rendeleti kormányzásról szóló teljhatalom-törvényt, és tessék, már a napnál is világosabb: a kormányfő valójában a diktatúrához kért felhatalmazást, amelynek semmi köze sincs a koronavírus-veszélyhelyzethez, de annál több hatalmának korlátlan kiterjesztéséhez. Orbán Viktornak a koronavírus-járvány kellős közepén az a legfontosabb, hogy a budapestiek akarata ellenére mégiscsak beépítse a Városligetet, blokkolja a főpolgármester és a fővárosi közgyűlés intézkedéseit, és még a színházi felügyelőbizottságokba is a saját embereit ültesse. Ezenkívül sunyi módon a Budapest–Belgrád-vasútvonal milliárdos kínai beruházásának részleteit is titkosítani akarja.

Orbán – nem először 2010-es kormányzása óta – hazudott a választópolgároknak, az ellenzéknek; hazudott Magyarországnak. Lépését a leghatározottabban elítéljük, és felszólítjuk a diktatúratörvény haladéktalan visszavonására, továbbá arra: ne az ellenzéket és a magyar embereket akarja legyőzni, hanem a koronavírus okozta veszélyhelyzet megoldására koncentráljon!

Szabó Tímea