Megosztás
2015.9.2. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfő esti Dagály-fórumán Faragó Éva, a PM képviselőjelöltje szembesítette volna a felelősöket a Dagály fürdőt tönkretevő beruházás kapcsán felmerült kérdésekkel és kritikákkal. Az illetékesek azonban nem vállalták a szembesítést.

 

Tarlós István főpolgármester távol maradt, Tóth József MSZP-s polgármester egy önkormányzati képviselőt küldött maga helyett, a még birtokon belül lévő BGYH Zrt. pedig válaszában azt írta: „Az MNV és a BGYH Zrt. megállapodása alapján a fürdő jövőjéről kizárólag az MNV tud tájékoztatást adni”. A beruházó MNV az előzetes ígérete ellenére sem reagált a meghívásra, továbbra is sunyít ahelyett, hogy végre elmondaná, mit terveznek a főváros egyik legnépszerűbb fürdőjével.

A PM Dagály-védő kampánya egy minél tovább nyitva tartó, minél több fát megőrző, a VB után megszépített, eredeti funkcióit visszanyerő és továbbra is elérhető árú fürdőért dolgozik. A küzdelmet vezető Faragó Éva a helyi lakosokból és Dagály-törzsvendégekből álló közönséggel együtt vázolta a fürdő fáin és medencéin végzett pusztítást és a beruházás kritikus pontjait: a rossz helyre tervezett és ezzel a további fölösleges rombolást hozó FINA-vásárfalut és a környéket élhetetlenné tevő szűkös parkolót.

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere a Városliget példáját említve mutatott rá: ha van politikai akarat és civil kurázsi, egy polgármester és a polgárok együtt eredményesen szállhatnak szembe a Fidesz-hatalommal.

 

Budapest, 2015. szeptember 2.

Tordai Bence, a PM szóvivője