Béres András
Megosztás
2017.3.4. |

A Fidesz építési területnek nézi Budapest összes zöldterületét. Így tesz most a Csillaghegyi stranddal is, ahol a fürdő átalakítása miatt elkezdődött több mint 200 fa kivágása. A fürdőt üzemeltető fővárosi cég vezetője tagad, míg a fákat kivágják. A Párbeszéd feljelentést tesz és felszólítja Tarlós Istvánt, hogy bocsássa el a hazudozó beosztottját.

Az Orbán-kormány eddig mintegy 1000 fát vágatott ki Budapest területén és még legalább 3000 fa kivágására készül többségében a III. kerületben: a Római-parton és Csillaghegyen.                                            

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH)vezetője,  Szőke László több ízben tagadta a tervezett fakivágásokat, ami most éppen zajlik. A Párbeszéd képviselője már az első perctől kezdve azt kérdezte az önkormányzattól és a BGYH-tól, hogy hány fa kivágására kerül sor a strand felújításakor és azt a választ kapta a fideszes polgármestertől, hogy nem lesznek fakivágások, amit  a fővárosi tulajdonú cég vezetőjének levelével támasztott alá. Szőke úr annak tudatában vezette félre a közvéleményt és a választott képviselőket, hogy nyilván tisztában volt  a 246 fa tervezett eltüntetésével.

A Párbeszéd követeli az elkezdett fairtás azonnali leállítását és feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt és felszólítja  Tarlós Istvánt, hogy bocsássa el a sorozatos hazugságon kapott fővárosi cégvezetőt.

A Párbeszéd  - ezen kívül -  újra indítja online petícióját a csillaghegyi fák megmentéséért.

Budapest, 2017. március 4.
Béres András, a Párbeszéd III. kerületi önkormányzati képviselője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!