Megosztás
2014.11.4. |

Megint egymás közt osztják a dohányt a fideszesek.

 

Az Együtt-PM Szövetség azt követeli Balog Zoltántól, hogy indítson etikai vizsgálatot Lengyel Györgyi ellen, valamint vonja vissza Kuczora Gergely kinevezését! A pártszövetség felháborítónak tartja, hogy nemcsak az államtitkár férjét, de újabban már fiát is a minisztérium tartja el.

 

Komoly állami megrendeléshez jutott az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkárának fia. Kuczora Gergely ügyvéd a minisztérium egyik milliárdos vagyonnal rendelkező nonprofit cégének jogtanácsosa lett. Lengyel Györgyi államtitkár családja korábban is el volt látva, hiszen férje, Kligl Sándor szobrász az elmúlt években számos NKA-s megrendelést kapott köztéri szobrok elkészítésére.

Az Együtt-PM Szövetség etikátlannak, és így elfogadhatatlannak tartja, hogy egy közigazgatási államtitkár családját állami megrendelésekből tartja el a minisztérium. Ez akkor is vérlázító, ha egyébként nem jogszerűtlen. Az ilyen esetekben, mint cseppben a tenger, látszik a Fidesz által felépített világ lényege: egymás között osztják a dohányt. A családbarát foglalkoztatás náluk azt jelenti, hogy csak a családtagjaik és rokonaik járjanak jól, miközben a polgárokat folyamatosan újabb és újabb megszorításokkal sarcolják.

Az Együtt-PM követeli, hogy Balog Zoltán miniszter vonja vissza Kuczora Gergely kinevezését, és indítson etikai vizsgálatot Lengyel Györgyi államtitkár ellen!

 

Budapest, 2014. november 4.

Együtt-PM Szövetség