Párbeszéd
Megosztás
2019.2.23. |

Hiába küzdöttünk éveken át civilekkel a fóti Gyermekváros megmentéséért, a kormány végleg felszámolja az intézményt. Az ott nevelkedő gyermekek, valamint az ott lakó 90 nyugdíjas élete végleg bizonytalanná vált. A Párbeszéd minden ehhez kapcsolódó adatot kikér a minisztériumtól.

A Gyermekváros felszámolása bár hosszú ideje napirenden volt, a Párbeszédnek civilek segítségével eddig többször sikerült elhalasztania az intézmény bezárását. Ez viszont most végleg megtörtént, a gyerekek Zalaegerszegre, Hatvanba és Kalocsára kerülnek, olyan intézményekbe, amelyekről az ombudsman is elmondta, hogy túlzsúfoltak, rosszak az életkörülmények és napi szinten bántalmazzák a gyermekeket.

Fóton a gyerekeken kívül több, mint 90 nyugdíjas is lakik, akik korábban ott dolgoztak nevelőként vagy más munkakörben. Ezek az idős emberek most az utcára kerülhetnek, mert nincs hova menniük. A kastély és a hatalmas park pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István köreihez kerülhet, akik wellness szállodát nyithatnak a Gyermekváros területén. Nem adjuk fel, viszont, hogy igazságot szolgáltassunk ezeknek az elesett embereknek, ezért most az lesz az első dolgunk, hogy minden, e döntéssel kapcsolatos adatot kikérünk a minisztériumtól.

 

Párbeszéd