Megosztás
2021.4.29. |

 

Burány Sándor a parlament legtapasztaltabb politikusainak egyike: 1994-ben szerezte első mandátumát Kispesten. 2022-ben Kőbánya és Kispest képviselőjeként sorozatban harmadik győzelmére készül Budapest 9. választókerületében. A 2018 óta a Párbeszéd parlamenti frakciójában ülő egykori miniszter közgazdászként elsősorban gazdasági, pénzügyi, foglalkoztatáspolitikai kérdésekben aktív, ugyanakkor mindig is érzékenyen reagál a társadalmi problémákra. Számára a legfontosabb, hogy orvosolja a választókerületi és az országos problémákat, segítsen a rászorulókon.

Munkája legkedvesebb, időnként szívbe markolóan nehéz része, amikor kőbányai, kispesti emberek ügyes-bajos gondjaival foglalkozik. Kispesten él, nagyon jól ismeri választókerületét, az emberek mindennapi problémáit: ki nem állhatja az igazságtalanságot, távol állnak tőle a színpadias jelenetek. Csendesen és eredményesen dolgozik választói érdekében. Alapvetésnek tartja, hogy mindenkinek legyen biztos megélhetése, tisztes nyugdíja, felesleges luxusberuházások helyett pedig az egészségügyre, az oktatásra jusson elég pénz.

– Az eredményekért keményen meg kellett és meg kell dolgoznom, mert a legfontosabb a választók akarata – említette Burány Sándor. – Tőlük sokadik ciklus óta kapom meg a lehetőséget, amire végtelenül büszke vagyok. Most két cél lebeg a szemem előtt: szeretnék egy Orbán Viktort leváltó frakcióban ülni, kormánypártiként is tisztességgel képviselni a kőbányaiakat és a kispestieket a parlamentben.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester szerint Burány Sándor szakértelmére és tapasztalatára mind a kampányban, mind az új országgyűlésben nagy szükség lesz.

– Higgadt, szakszerű, határozott értékrendet képviselő politikusról van szó, akinek megvan az a kivételes képessége, hogy a legbonyolultabb gazdasági, politikai kérdésekről is közérthetően beszél választóival, képviselőtársaival – húzta alá Karácsony Gergely.

– Sándor az egyik legismertebb, legmegbecsültebb politikusa a hazai közéletnek – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője. – Nem véletlen, hogy az ellenzéki politikusok között ő nyert a legtöbbször egyéni körzetben. Országgyűlési képviselőként, miniszterként, államtitkárként nélkülözhetetlen törvényhozási és igazgatási tapasztalatra tett szert, amelyre méltán számíthatunk a kormányváltás után is.

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: www.parbeszed.hu/buranysandor