Megosztás
2016.3.12. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) ma feljelentést tett a kormány migrációs válsághelyzet jogalap nélküli kihirdetése miatt. Az Orbán-kormányban valaki egyértelműen hivatali visszaélést követett el, úgyhogy várjuk Polt Péter azonnali nyomozását az ügyben. A napnál is világosabb, hogy ezzel a lépéssel a Fidesz-KDNP a március 15-ei pedagógus tüntetésről, és az egészségügy és az oktatás összeomlásáról akarja elterelni a figyelmet.

 

A kormány a saját maga által hozott törvényt szegte meg, amikor a héten a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetéséről döntött. A menedékjogi törvény szerint ez akkor léphető meg, ha a megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be, azaz havi szinten kb. 15 ezret, a tranzitzónákban napi átlagban 1000 fő tartózkodott volna, vagy ha a migrációs hullám valamely település közbiztonságát vagy a közegészségügyet veszélyeztette volna.

 

Ezzel szemben a hivatalos statisztika szerint februárban 2175 menedékkérelmet nyújtottak be, a létező négy tranzitzóna összesített kapacitása nem haladja meg a néhány száz főt, veszélyről meg sehol nem informálta az embereket a kormány.

 

A PM nem hagyja annyiban a törvénysértéssel egybekötött totális hülyének nézést és hazudozást, és bízik abban, hogy az ügyészség kivételesen kibújik Orbán Viktor köpönyege alól, és elvégzi a dolgát.

 

Budapest, 2016. március 12.

Szabó Tímea

a PM társelnöke

országgyűlési képviselő 

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.