Megosztás
2015.7.23. |

Tiborcz István, Orbán Viktor vejének cége pofátlanul drágán adott el közvilágítási rendszereket az önkormányzatoknak. A napokban arról tájékoztatta az ügyészség a PM-et, hogy nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

 

A Direkt36 oknyomozó portál nemrégiben kiderítette, hogy a számtalan önkormányzati közvilágításra kiírt tenderen nyertes Elios Zrt. jókora ártöbblettel dolgozott. A Tiborcz-cég 217 ezer forintot számlázott ugyanazért a lámpatestért, ami másnál csak 139 ezerbe került. A vastagon fogó ceruza nyomán az érintett önkormányzatok olykor tíz- vagy százmilliós többletkiadást is bevállaltak.

 

A PM az ügyben különösen nagy kárt okozó csalás miatt feljelentést tett. Az ügyészség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének gyanúja miatt" eljárást indított, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

 

A közös kassza fideszes oligarchák általi kirablása nem maradhat következmények nélkül akkor sem, ha Orbán családjáról van szó. A PM a jövőben is meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket a Fidesz-közeli bűnszervezetek felszámolása érdekében.

 

Budapest, 2015. július 23.

 

 

PM Sajtó