Megosztás
2015.10.27. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) a fővárosiak életét jelentősen befolyásoló kérdésekben, az olimpiai pályázatról, a Városliget beépítéséről és a Római-parti mobilgátról helyi népszavazásokat kezdeményez.

 

A PM rendeletmódosítást kezdeményez a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a testület a 2024-es nyári olimpiáról, a Városligetbe tervezett új múzeumépületekről és a Római-parti mobilgátról népszavazást kezdeményezzen.

Bár az olimpiai pályázat kiváló lehetőség a rozsdaövezetek fejlesztésére, súlyos érvek is szólnak ellene, ezért a PM szerint csak valós társadalmi támogatottság esetén érdemes pályázni.

A zuglóiak és a fővárosban élők többsége nem támogatja, hogy Budapest első közparkja építési területté váljon. A PM szerint a testületnek ezért nem lenne szabad a helyiek megkerülésével megalkotni a Liget beépítéséről is szóló városépítési szabályzatot.

A Római-partra tervezett mobilgát esetében is az itt élők véleményét megkérdezve kellene megoldást találni arra, hogy az árvízvédelmi és a környezetvédelmi szempontok együttes figyelembe vételével szülessen megfelelő megoldás.

 

Budapest, 2015. október 27.

Karácsony Gergely

a PM társelnöke, Zugló polgármestere